THMA 45

ΤΜΗΜΑ 45
Jul/set.013
Πηγή : Μετακινηθείτε του Μεσσία Yehoshu »
Θέμα : Y’OCHANAN Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ
Ρέντινγκ : Λουκάς 8:1-21
Λίγο αργότερα, περπάτησε » Yehoshu από πόλη σε πόλη και χωριό σε χωριό , κηρύττοντας και φέρνοντας τα καλά νέα της βασιλείας του αιώνιου Θεού , και πήγε με τον ίδιο, το δώδεκα , 2 και μερικές γυναίκες που είχαν θεραπευτεί από πνεύματα Sidas και κακοήθεις παθήσεις : Myriam ονομάζεται Magdalah , που είχε έρθει επτά δαιμόνια . 3 Y’ochanah , γυναίκα Kuza , Δικηγόρος Ηρώδη , Shoshanh , και πολλοί άλλοι , που τον υπηρετούσαν της ουσίας τους . 4 Τώρα , τσουγκράνα επάνω ένα μεγάλο πλήθος , και έρχονται σε αυτόν από όλες τις πόλεις , είπε μια παραβολή Yehoshu ‘ : 5 Εξήλθεν για να σπείρει το σπόρο του. Και καθώς έσπερνε , μερικοί σπόροι έπεσαν κατά μήκος της διαδρομής , και ήταν πεπατημένη κάτω, και τα πετεινά του ουρανού το κατασπαράξει . 6 Μερικοί έπεσε σε βράχο και ξεπήδησε , στέρεψε γιατί δεν είχε υγρασία . 7 Και άλλο έπεσε ανάμεσα στα αγκάθια , και τα αγκάθια μεγάλωσαν μαζί του και έπνιξε αυτό . 8 Αλλά και άλλες έπεσε σε καλό έδαφος , και ξεπήδησε , και τα γυμνά φρούτα ένα εκατονταπλάσιο. Όπως είπε αυτά τα πράγματα , φώναξε : Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει . 9 τον ρώτησε τι μαθητές του αυτή η παραβολή σήμαινε . Το 10 είπε , Unto σας δίνεται να γνωρίζουμε τα μυστήρια της βασιλείας του αιώνιου Θεού : αλλά για τους άλλους με παραβολές , έτσι ώστε να δει ότι δεν μπορεί να δει , και την ακοή δεν μπορεί να καταλάβει . 11 Είναι , ως εκ τούτου , ότι η παραβολή : Ο σπόρος είναι ο λόγος του αιώνιου Θεού . 12 Εκείνοι από την πλευρά τρόπο είναι αυτοί που ακούν , αλλά στη συνέχεια έρχεται ο διάβολος , και αφαιρεί τον λόγο από την καρδιά τους , για να μην πιστέψουν και σωθούν . 13 Τα πάνω στο βράχο είναι εκείνοι που , άκουσε τη λέξη, λαμβάνει με χαρά : και αυτοί δεν έχουν ρίζα , η οποία για μια στιγμή πιστεύω, και σε καιρό πειρασμού μακριά . 14 Και αυτό που έπεσε στα αγκάθια, είναι εκείνοι που έχουν ακούσει , και θα τους τρόπο πνίγονται με έγνοιες και τα πλούτη και τις απολαύσεις αυτής της ζωής , και να φέρει κανένα φρούτο στην τελειότητα . 15 Αλλά αυτό για το καλό έδαφος είναι εκείνοι που , έχοντας ακούσει τη λέξη ειλικρινής και καλή καρδιά , ένα , να διατηρήσει και να φέρουν καρπούς με υπομονή . 16 Κανείς , όταν ανάψει ένα λυχνάρι , το κατεκαλυψε με ένα σκάφος, ή το βάζει κάτω από το κρεβάτι , αλλά το βάζει σε ένα κηροπήγιο , δηλαδή , αυτοί που έρχονται να βλέπουν το φως . 17 Για τίποτα δεν είναι κρυφό ότι δεν θα εκδηλωθεί , ούτε τίποτα μυστικό που δεν πρέπει να είναι γνωστά και να έρθουν στο φως . 18 Πρόσεχε, λοιπόν, πώς ακούσατε : για όποιον έχει θα δοθεί , και όποιος δεν έχει , ακόμα και αυτό που φαίνεται να έχει , θα πρέπει να λαμβάνονται μακριά . 19 Τότε, ήρθε σ ‘αυτόν η μητέρα του τους αδελφούς του , και δεν μπορούσαν να τον πλησιάσει , λόγω του πλήθους . 20 Ήταν είπε προς αυτήν , η μητέρα σου και αδελφούς σου σταθεί χωρίς , επιθυμώντας να σας δούμε . 21 Αλλά αυτός τους απάντησε , η μητέρα μου και αδελφοί μου είναι αυτοί που ακούνε το λόγο του στον αιώνιο Θεό και να το διατηρήσει .
ΣΧΟΛΙΟ
Από τις ημέρες της απογραφής και Yerruda όταν Todah ξεσηκώθηκαν ισχυρίζονται ότι είναι κάτι , Lucas μετά από διερεύνηση , επέλεξε να παρουσιάσει γενεαλογία το αναγνωστικό κοινό της για Y’ochanan δείχνει εποχή Zekharía της TRBO Yilavé γιατί ήταν ένας ιερέας της νόμος και Elisheva η σύζυγός του, που ήταν απόγονος του υψηλού Ηαρωμ ιερέα .
Eliahu ήταν ένας προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης που ξεχώρισαν για τις πνευματικές αρετές του και το θάρρος τους να αντιμετωπίσουν ahave Yezével και η σύζυγός του , όπως οι προφήτες του Βάαλ και Ashera .
Y’ochanan μετέφερε παρόμοιο αποτέλεσμα , που αντιμετώπισε ο Ηρώδης και Herodiá τη σύζυγό του , και την απιστία των Φαρισαίων , μαζί με άλλες θρησκευτικές αρχές , οι αρετές της Y’ochanan Yerroshu ήταν τέτοια ώστε « ο Μεσσίας είπε : Μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν από γυναίκα, όχι μεγαλύτερο από Y’ochanan . Luc . 7:28 .

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s