ДОСТАВУВАЊЕ

ДОСТАВУВАЊЕ 60
OUT./DEZ.2013
Извор: Дојдете на Yehoshu Месија
Тема: проповед на послушност
Читање : Евреите 2:1-18 .
Значи таа треба да биде сериозно внимание на работите кои сме слушнале , така што во секое време ќе лебдат далеку од нив. 2 Зашто, ако зборот што го зборуваат ангелите беше цврсто , и секој престап и непослушност прими праведна одмазда, 3 како ќе можеме да избега ако занемариме толкаво голема спасение? Кои имаат на првиот се зборува од страна на Господ , беше потврдено на нас од оние, кои слушнале ; 4 Y’HWH сведочи со нив, како со знаци и чуда и разни чуда и даровите на Духот , Светиот Еден, според неговите ќе. 5 За да не кон ангели Y’HWH потчинети да дојде во светот , за кои зборуваме. 6 , но во едно место сведочеше , велејќи: Што е човекот, дека си свесен за него ? Или синот човечки, кој ви го посетам ? 7 Вие направи малку помал од ангелите, со слава и чест coroastes , 8 сите нешта под нив под нозете. Гледајќи тогаш дека сите работи се покоруваат на нив, тој остана ништо не се предмет на него. Но сега ние се уште не ги видиш сите нешта под него; 9 Но, ние го видам кој беше направил малку помал од ангелите, Yehoshu , крунисан со слава и чест , бидејќи тој страдал смрт, така што преку благодатта на Y’HWH треба да вкуси смрт за сите. 10 Зашто го стана , за кого се сите нешта, и преку кого сè што постои во доведување многу синови во слава, за да се усоврши трпејќи автор на нивното спасение . 11 За двете тој што осветува и оние кои тоа го освети се сите на еден: за која причина Тој не се срами да ги нарече брат, 12 велејќи: Јас ќе Твоето име браќата ми, пее пофалби кон тебе во општеството . 13 Јас ќе ја ставам доверба во него. И повторно, Еве ме тука , а децата ми даде Y’HWH . 14 Затоа, бидејќи децата имаат учество во телото и крвта, така и Самиот Тој зеде учество на истите, дека преку смртта да го обессили оној кој ја имаше власта над смртта , односно ѓаволот, 15 и може да испорача сите оние кои, со стравот од смртта биле предмет на доживотно ропство. 16 Зашто, вистина , не обезбеди помош на ангелите , но семето на Abhamom . 17 Затоа тоа му behooved во сите нешта да се направи како на браќата , да се стане милостив и верен Првосвештеник во работите кои се однесуваат на Y’HWH вечниот Бог , да се направи propitiation за гревовите на луѓето. 18 Зашто во фактот дека тој самиот , искушуван , страдаше , може да ги спас , кои се во искушение .
No comment !

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s