ARAHAN TERHADAP INTERPRETASI salah

ARAHAN TERHADAP INTERPRETASI salah
BAHAGIAN 29
Jul.016
Tema: ARAHAN TERHADAP INTERPRETASI salah
Sumber: Yerroshu Scroll ‘Mesias
Reading: II Tess.2: 1-17
Sekarang, saudara-saudara, mengenai kedatangan Tuhan Yehoshu ‘kami Mesias dan pertemuan dengan-Nya, kami meminta anda 2 tidak anda movais mudah cara anda berfikir, atau bermasalah, sama ada dengan semangat, yang dengan perkataan, tidak juga oleh surat seolah-olah ia datang dari kami, kerana itu hari Yehoshu ‘sudah tiba. 3 Tiada siapa dalam apa-apa cara memperdayakan kamu, kerana ini tidak akan berlaku kecuali datangnya dari murtad, dan nyata manusia durhaka, anak kebinasaan. 4 Ia menentang dan berdiri menentang Yehoshu ‘Allah yang maha besar dan semua ibadah objek, supaya dia duduk seolah-olah Yehoshu sendiri’ dalam rumah Allah, mahu untuk muncul Yehoshu ‘Allah kita. 5 Ingat kamu tidak, bahawa perkara yang anda katakan ketika saya masih dengan anda? 6 Dan sekarang kalian sudah mengetahui petunjuk menghemat bahawa pada masa anda sendiri ditunjukkan. 7 Sebab sudah misteri durhaka, ada seorang yang menahan sekarang sehingga ia dikeluarkan. 8 Dan kemudian akan dinyatakan jahat, yang Tuhan akan mengambil dengan nafas dari mulut-Nya, yang akan membinasakan dengan kecerahan kedatangan beliau. 9 Kemunculan yang tanpa undang-undang adalah mengikut kerja Syaitan dengan segala kuasa dan tanda-tanda dan keajaiban-keajaiban, 10 dan dengan semua penipuan rupa kelaliman dalam mereka yang perecem.Perecem kerana mereka tidak menerima kasih kebenaran untuk salvarem.11 supaya Tuhan Allah akan mendatangkan kesesatan atas mereka, yang mereka percaya akan dusta, 12 dan supaya semua dihukum yang beriman tidak benar, tetapi yang suka iniquidade.13 tetapi kita harus selalu mengucap syukur kepada Allah kami untuk anda, saudara-saudara, yang dikasihi Tuhan, sebab Tuhan kita memilih kamu dari awal untuk keselamatan melalui pengudusan semangat dan iman dalam kebenaran, 14 yang dia memanggil kamu dengan berita baik, kepada mendapatkan kemuliaan Tuhan Yehoshu ‘kami Messias.15 Sebab itu, saudara-saudara, berdiri teguh, dan memegang tradisi yang telah diajarkan kepadamu, sama ada dengan perkataan atau melalui surat nossa.16 dan sendiri ‘Mesias, Allah Bapa kita Yehoshu, yang mengasihi kita, dan rahmat ia telah menjadikan kita penghiburan abadi dan pengharapan baik, 17 keselesaan hatimu dan meneguhkan kamu dalam setiap pekerjaan dan perkataan yang baik.
ULASAN
Dengan soalan, cara Yerroshu ‘diuji mentafsir tulisan Santos, dan dicela jawapannya; (Lihat Mat.22: 42-46).
Dalam merumuskan dan memberitahu perumpamaan orang kaya dan seorang Eleazar (Lukas 16: 19-29), dirimiu Yehoshu ‘ragu-ragu bahawa tidak Musa atau para nabi termasuk Sh’lomom, tidak memaklumkan; soalan: di mana akan roh-roh orang mati; baik atau buruk.
Ingat bahawa, tempat yang bernama Hamon PAYUDARA ini telah dibatalkan dengan kebangkitan Yehoshu ‘.
Saudara-saudara Jemaah diarahkan oleh rasul-rasul telah salah tafsir terutamanya skrol, apabila ia datang kepada nubuatan-nubuatan kerasulan mengenai kedatangan Yerroshu ‘, kerajaan melalui sidang dan keghairahan yang setia. Untuk ini, Paulus menjelaskan bahawa ia perlu berlaku kepada murtad dalam jemaah kerana ia adalah pada abad keempat.

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s