ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΟΣ ΧΟΙΡΟΙ

ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΟΣ ΧΟΙΡΟΙ
ΘΕΣΗ 48
Nov.017
Θέμα: ΕΝΑΣ ΑΓΑΘΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΟΝΙΑ ΧΟΙΡΟΙ
Πηγή: Περγαμηνή του Ιεχωβά τον Μεσσία
Ανάγνωση: Μαρ.5: 1-27
1. Τότε ήρθαν στην άλλη πλευρά της θάλασσας, στη γη των Γερανών. 2 Και μόλις βγήκε ο Ιωσού από τη βάρκα, ήρθαν σ ‘αυτόν από τους τάφους ένας άνθρωπος ακάθαρτου πνεύματος, 3 ο οποίος είχε την κατοικία του στους τάφους. και ούτε καν με αλυσίδες θα μπορούσε να τον συλλάβει κάποιος. 4 Επειδή, όταν είχε δεσμευθεί με δεσμίδες και αλυσίδες, οι αλυσίδες κόπηκαν σε κομμάτια και οι δεσμίδες ήταν ψίχουλα και κανένας δεν μπορούσε να τον πειράξει. 5 Και πάντα, μέρα και νύχτα, στους τάφους και στα βουνά, κλαίει και κοπή τον εαυτό του με, ως εκ τούτου pedras.6 Βλέποντας τώρα Yehoshu», έτρεξε και τον προσκύνησαν? 7 Και φώναξε με μια δυνατή φωνή και είπε: Τι έχω να κάνω μαζί σου, ο Ιωσού, ο Υιός του Θεού, ο Θεός; Σας καλώ με το Θεό να μην με βασανίζετε. 8 Ο Ιεχωβά είπε προς αυτόν: “Βγείτε από αυτόν, ασάφερος πνεύμα. 9 Και του είπε: Ποιο είναι το όνομά σου; Και είπε: Η Λεγεώνα είναι το όνομά μου, γιατί είμαστε πολλοί. 10 Και τον παρακαλούσε να μην τον στείλει από τη χώρα. 11 Τώρα βρισκόταν ένα μεγάλο κοπάδι βοσκής στο βουνό. 12 Και οι διάβολοι τον ικέλαβαν, λέγοντας: Στείλτε μας τους χοίρους αυτούς, για να μπούμε σε αυτούς. 13 Και το επέτρεψε. Και τα ακάθαρτα πνεύματα εξήλθαν και εισήλθαν στους χοίρους. και το κοπάδι, το οποίο ήταν περίπου δύο χιλιάδες, έσπευσε κάτω από το βράχο στη θάλασσα, όπου όλοι πνίγηκαν. 14 Μέσα σε αυτό έφυγαν εκείνοι που τους έτρωγαν, και το κήρυξαν στην πόλη και στα χωράφια. και πολλοί πήγαν να δουν τι συνέβη. 15 Και ήλθεν εις τον Ιεσού · είχε δει τον διάβολο, που είχε τη λεγεώνα, καθισμένος, ντυμένος και με άριστη κρίση. και φοβόταν. 16 Και όσοι το είδαν, τους έλεγαν πώς συνέβη με το δαιμόνιο και με τους χοίρους. 17 Και άρχισαν να τον ζητούν να φύγει από τα σύνορά του. 18 Και όταν εισήλθε στη βάρκα, ικέτευσε τον κατόχου μαζί του για να τον αφήσει να είναι μαζί του. Yehoshu 19», όμως, δεν του επιτρέπουν, αλλά τους είπε, Πήγαινε στο σπίτι σας, στους φίλους σας, και να τους πει πόσο πολύ ο Κύριος έχει κάνει για σας, και έχων είχε συμπόνια για σένα. 20 Και έφυγε και άρχισε να δημοσιεύει στη Δεκαπώλη όλα όσα τους είχε κάνει ο Ιωσού. και όλοι ήταν έκπληκτοι. 21 Ο Γιέσου που πέρασε από το πλοίο και πάλι στην άλλη πλευρά. ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε προς αυτόν. και ήταν δίπλα στη θάλασσα. 22 ήρθε ένας από τους άρχοντες της συναγωγής, που ονομάζεται Yario και μόλις είδε το Yehoshu», έπεσε στα πόδια του, 23 και τον παρακαλούσε αμέσως, λέγοντας, λίγο η κόρη μου είναι στο παρελθόν? Σας παρακαλώ να έρθετε και να βάλετε τα χέρια του σε αυτόν, για να θεραπεύσει και να ζήσει. 24 Ο Ιωσούμ πήγε μαζί του και ακολούθησε ένα μεγάλο πλήθος και τον πίεσε. 25 Και κάποια γυναίκα που είχε δώδεκα χρόνια της αιμορραγίας, 26 και είχαν υποφέρει αρκετά στα χέρια των πολλών γιατρών και είχαν περάσει όλα αυτά που δεν είχε τίποτα βελτιώσαμε, αλλά μεγάλωσε χειρότερα, 27 έχουν ακούσει για Yehoshu » , ήρθε πίσω από το πλήθος και άγγιξε τη ρόμπα του. 28 Διότι είπε: Αν άγγιξα το ρούχο του μόνο, θα θεραπευθώ.
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε αντίθεση με τις διδασκαλίες του Μωυσή, της Τορά και των προφητών, πολλοί Ισραηλινοί εργάστηκαν με χοίρους.
Σε μια περίπτωση, στη διδασκαλία του το εκκλησίασμα, Yehoshu», είπε όταν το ακάθαρτο πνεύμα βγαίνει από ένα πρόσωπο, περιπλανιέται μέσα από άνυδρους τόπους ψάχνει για να κατοικήσει? στο κείμενο, βλέπουμε ότι οι δαίμονες βρήκαν μια θέση στο αγόρι Gadarene.
Σε καταδίκη σε yehudim, επίσης από την εκτροφή χοίρων, Yehoshu “διέταξε τους δαίμονες να εισέλθουν στους χοίρους? και τους κατέστρεψε.

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s