Η ΠΑΡΑΘΥΤΙΚΗ ΤΟΥ BET’ESDA

Η ΠΑΡΑΘΥΤΙΚΗ ΤΟΥ BET’ESDA
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 49
Dec.017
Θέμα: Η ΠΑΡΑΘΥΤΙΚΗ ΤΟΥ BET’ESDA
Σχόλια Επίσκοπος Simplicio – ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΙΑΣ
Πηγή: Περγαμηνή του Ιεχωβά τον Μεσσία
Ανάγνωση: Yooc.5: 1-16
Μετά από αυτό υπήρξε μια γιορτή του Ιεχουμίν · και ο Yehoshu “ανέβηκε στην Yehoshaleym. 2 Τώρα στο Yehoshaléym, κοντά στην Πύλη Πρόβατα υπάρχει μια πισίνα, που ονομάζεται στην εβραϊκή Beit’Esda, η οποία έχει πέντε alpendres.3 αυτά θέσει ένα μεγάλο πλήθος από αρρώστους, τυφλούς, κουτσός και ξηρό αναμονής για την κίνηση του νερού. 4 Για άγγελος κατέβηκε σε μια συγκεκριμένη εποχή στην πισίνα και ξεσήκωσε το νερό? Τότε το πρώτο εκεί κάτω, μετά από την κίνηση του νερού, θεραπευτεί από ό, τι ασθένεια είχε. 5 Και εκεί υπήρχε ένας άνθρωπος, που ήταν άρρωστος τριάντα οκτώ χρόνια. 6 Yehoshu », βλέποντας τον να ξαπλώνει και να γνωρίζει ότι ήταν τόσο καιρό, τον ρώτησε,« Θέλετε να παραμείνετε υγιείς; » 7 Και ο άρρωστος είπε σ ‘αυτόν: Κύριε, δεν έχω κανέναν που, όταν το νερό αναδεύεται, με βάζετε στην πισίνα. οπότε ενώ πηγαίνω, άλλο πηγαίνει κάτω μπροστά μου. 8 Ο Ιεχωού λέει σ ‘αυτόν, σηκώστε, σηκώστε το κρεβάτι σας και περπατήστε. 9 Αμέσως ο άνθρωπος έγινε ολότελος. και αφού ανέλαβε το κρεβάτι του, άρχισε να περπατάει. Εκείνη την ημέρα ήταν ένα Σαμπάτ. 10 Και ο Ιεχωμ είπε σε αυτόν που θεραπεύτηκε: Είναι μια ημέρα του Σαββάτου και δεν είναι νόμιμο να φέρεις το κρεβάτι. 11 Αλλά εκείνος απάντησε και του είπε: Εκείνος που με θεραπεύει, ο ίδιος μου είπε: Πάρτε το κρεβάτι σου και περπατάς. 12 Και τον ρώτησαν, λέγοντας: Ποιος είναι ο άνθρωπος που σας είπε: Πάρτε το κρεβάτι σας και περπατάτε; 13 Αλλά εκείνος που θεραπεύτηκε δεν γνώριζε ποιος ήταν. επειδή ο Yehoshu είχε αποσυρθεί, επειδή υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί. 14 Τότε ο Ιώσου τον βρήκε στον ναό και του είπε: “Μακάρι, είσαι θεραπευμένος. αμαρτία δεν υπερβαίνει, για να μην πράγμα που pior.15 Αποσύρθηκε, τότε ο άνθρωπος, και είπε στον Yehudim που ήταν Yehoshu «τον είχε κάνει συνολικά. 16 Ο Ιεχωμ διώκλεισε τον Ιεσού, επειδή έκανε αυτά τα πράγματα το Σάββατο.
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η δεξαμενή στο Bet’Esda ήταν ένα είδος νοσοκομείου. ένα σπίτι του έλεος, όπου πολλοί παραδόθηκαν από τους άρρωστους τους εξαπατώντας, λέγοντας ότι ένας άγγελος κατέβηκε από έτος σε χρόνο για να αναδεύσει αυτά τα νερά. αν και δεν υπήρξε καμία εκδήλωση του Παντοδύναμου μέχρι την εμφάνιση του προφήτη Γιοχάναν, γιο του ιερέα Ζεκαρία.

Οι ψευτοκοσμοί του Χριστιανισμού για να διευκολύνουν την άσκηση των κόλπων τους κάνουν έντονες ανακοινώσεις εκστρατειών όπως η οικονομική ευημερία, οι θεραπείες, οι λύσεις των προβλημάτων κλπ.

Οι ανόητοι είναι αυτοί που πιστεύουν σ ‘αυτό, και μπορούν να το πράξουν. Σε παρελθόν, όταν δεν συνέβη τίποτα από τον αρραβωνιαστικό, οι απατεώνες του άμβωνα επιμένουν στον ψευδαίσθηση, υποστηρίζοντας την έλλειψη πίστης του θύματος ως λόγο.
Στο κείμενο, διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι του Ισραήλ εξαπατήθηκαν από τους ηγέτες τους. χρησιμοποίησαν την πίστη των ανθρώπων για να απαλλαγούν από τους ασθενείς που θεωρούντο ότι δεν μπορούν να λυθούν για το φάρμακο της ημέρας, τοποθετώντας τους σε αυτή τη δεξαμενή.

Deixe um comentário

Preencha os seus dados abaixo ou clique em um ícone para log in:

Logotipo do WordPress.com

Você está comentando utilizando sua conta WordPress.com. Sair /  Alterar )

Foto do Google

Você está comentando utilizando sua conta Google. Sair /  Alterar )

Imagem do Twitter

Você está comentando utilizando sua conta Twitter. Sair /  Alterar )

Foto do Facebook

Você está comentando utilizando sua conta Facebook. Sair /  Alterar )

Conectando a %s